Stracciatella Kwarktaart
Bereidingstijd
20 minuten
Tijd om op te stijven
180 minuten
Spullen
Taart springvorm Æ 24 cm
Bakpapier
Kom
Staafmixer
Keukenmachine
Steelpannetje
Ingredienten
3 potten (1200 g) Ísey Skyr Stracciatella
500 ml slagroom
12 plakjes gelatine
400 g Oreo koekjes
100 g Roomboter
Garnering
Gebroken Oreo koekjes
Alternatief: pure chocolade of slagroom
Porties: 12
Bereidingswijze
- Bekleed de taartvorm met bakpapier.
- Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine.
- Verwarm de boter in een steelpannetje, voeg het toe aan de koekkruimels en meng het tot een geheel. Verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in een kommetje water en knijp ze uit boven een steelpannetje. Verwarm 12 eetlepels water met de gelatine zodat ze oplossen maar niet koken. Laat het vervolgens afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en meng met de stracciatella skyr.
- Voeg de gelatine toe aan de stracciatella mix en roer het goed.
- Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat de taart opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur. Versier de taart met Oreo koekjes of met wat chocolade rasp.