Quiche met wintergroenten

Bereidingstijd: 15-20 min excl. oventijd.

 

Ingrediënten:

  • 300 gr. Pompoenblokjes
  • 175 gr. Kastanjechampignons
  • 100 gr. Doperwtjes (uit vriezer)
  • 250 gr. Ísey Skyr Naturel
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 60 gr. rode pesto
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels ongekookte couscous
  • Olie/ boter/ spray om de vorm (25cm) in te vetten
  • ⁠⁠Handjevol ongebrande en ongezouten hazelnoten, in stukjes gehakt
  • Handje geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

  1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Kook de pompoenblokjes en erwtjes maximaal 5 minuten en giet af.
  4. Snijd de champignons in grove stukken.
  5. Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bladerdeeg en bedek met een laagje ongekookte couscous om te voorkomen dat de bodem te nat wordt.
  6. Verdeel de groenten over het bladerdeeg en druk beetje aan.
  7. Mix de Ísey Skyr met de eieren, pesto en wat peper en zout tot een glad mengsel.
  8. Giet dit mengsel over de groenten en vouw het bladerdeeg beetje over de groenten.
  9. Verdeel de gehakte hazelnoten en geraspte kaas over de quiche.
  10. Bak de quiche in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten zodat de vulling gestold is en het bladerdeeg goudbruin.