Quiche met wintergroenten
Bereidingstijd: 15-20 min excl. oventijd.
Ingrediënten:
- 300 gr. Pompoenblokjes
- 175 gr. Kastanjechampignons
- 100 gr. Doperwtjes (uit vriezer)
- 250 gr. Ísey Skyr Naturel
- 5 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 60 gr. rode pesto
- peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels ongekookte couscous
- Olie/ boter/ spray om de vorm (25cm) in te vetten
- Handjevol ongebrande en ongezouten hazelnoten, in stukjes gehakt
- Handje geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoenblokjes en erwtjes maximaal 5 minuten en giet af.
- Snijd de champignons in grove stukken.
- Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bladerdeeg en bedek met een laagje ongekookte couscous om te voorkomen dat de bodem te nat wordt.
- Verdeel de groenten over het bladerdeeg en druk beetje aan.
- Mix de Ísey Skyr met de eieren, pesto en wat peper en zout tot een glad mengsel.
- Giet dit mengsel over de groenten en vouw het bladerdeeg beetje over de groenten.
- Verdeel de gehakte hazelnoten en geraspte kaas over de quiche.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten zodat de vulling gestold is en het bladerdeeg goudbruin.