POWER REEP MET SKYR VULLING

115 gram bloem
80 gram havermout
70 gram lichte basterdsuiker
1 tl (8 gram) bakpoeder
1/2 tl zout
50 g boter
3 el milde olie (bv zonnebloem)
3 el sinaasappelsap
1 bakje (170 gram) Ísey Skyr Vanille
2 el bloem
1 1/2 el suiker
1 ei
150 gram gedroogd fruit (bv cranberry‘s)
Ongeveer 5 gedroogde vijgen

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Meng de bloem, havermout, basterdsuiker, bakpoeder en zout met elkaar.  
  3. Smelt de boter, voeg deze toe aan de olie en de sinaasappelsap en roer dit even door elkaar. Voeg dit vervolgens bij het havermoutmengsel en meng dit goed. Plaats bakpapier in een kleine rechthoekige bakvorm (ong 15 x 23 cm). Neem de helft van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Druk dit goed aan. Houd de rest van het deeg apart.
  4. Meng de Skyr, bloem, suiker, het ei en de cranberry‘s. Giet het mengsel over het havermoutdeeg in de bakvorm.  Verkruimel de rest van het deeg over het Skyrmengsel en druk dit lichtjes aan.
  5. Snijd de gedroogde vijgen in plakjes en leg deze ter decoratie bovenop.
  6. Bak het geheel in de oven voor 40 minuten. Laat het eerst 20 minuten afkoelen in de vorm voor je het uit de vorm haalt. Snijd het vervolgens in repen.  

 

Chopped sandwich met mango en perzik

Lees meer

Ísey Skyr Tiramisu chocolademousse

Lees meer