GROTE CHOCOLADE MUFFINS

250 gram bloem
100 gram cacao poeder
3 tl bakpoeder
1/2 tl zout
2 eieren plus 1 eidooier
175 gram suiker
125 ml plantaardige olie
200 ml zure room
200 g Ísey Skyr Stracciatella
1 tl vanille extract
300 g chocolade stukjes
(verdeeld in 2 delen, wordt 2x in het recept gebruikt)

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.

3. Klop de suiker en de eieren tot het geheel glad en luchtig is, en het mengsel tegen de zijkant van de kom blijft plakken.

4. Voeg langzaam de olie toe aan het eimengsel gevolgd door de zure room en vanille extract. Meng het geheel goed door.

5. Voeg in kleine delen de droge mix toe met een spatel. Voeg 150 gram van de chocolade stukjes toe aan het beslag.

6. Plaats grote muffin papiertjes in een muffin bakvorm. Vul elk papiertje voor 2/3 met het beslag en garneer met de rest van de chocolade stukjes.

7. Bak de muffins 10 minuten op 190°C, verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak de muffins voor nog eens 10 minuten.

 

KARAMEL KWARKTAART IN EEN GLAASJE MET KRUIDNOTEN

Lees meer