POMPOEN KRUIDNOTEN CRUMBLE
Bereidingstijd
40 minuten in de oven
Spullen
Ovenschaal
Blender
Ingrediënten
250 gram pompoenblokjes
25 gram amandelmeel
25 gram kruidnootjes
100 gram Ísey skyr licht gezouten karamel
15 ml vloeibare boter
2x 10 gram erythritol
Snufje kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng de pompoenblokjes met 10 gram suiker(vervanger) en de kaneel. Doe dit in een ovenbestendig schaaltje en stop alvast voor 20 minuten in de oven.
3. Ondertussen kun je aan de slag met de kruidnoten crumble. Maal de kruidnoten in een blender tot kruimels (je kunt ook stampen natuurlijk). Meng dit met het amandelmeel en de andere 1 gram suiker(vervanger). Daarna voeg je de vloeibare boter toe en roer je tot dat het een soort crumble wordt. - Zodra de pompoen klaar is, draai je de oven terug naar 175 graden. Verdeel de crumble over de pompoen en zet terug in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Top af met wat heerlijke Ísey skyr gezouten karamel en extra kruidnootjes. Tip: de witte chocolade kruidnootjes!