Zalmbonbon
Bereidingstijd: 8 min
Ingrediënten voor 2 stuks:
- 100 g gerookte zalm
- 75 g Noordzee garnalen
- 50 g Ísey Skyr Naturel
- 2 tl zero honingmosterd sla dressing
- 1 tl frites lijn
- 1/4 tl citroensap
- 1/4 avocado
- 10 takjes bieslook
- 2 handjes rucola
Bereidingswijze:
- Meng in een kommetje de skyr met sla dressing, frites lijn en citroensap, breng op smaak met peper en zout.
- Roer hier de Noordzee garnaaltjes doorheen.
- Snijd de avocado in kleine blokjes en roer dit ook door het mengsel.
- Snijd het groene gedeelte van de bieslook fijn, roer dit er ook doorheen, bewaar een paar stukjes als garnering.
- Pak een klein schaaltje of kommetje en leg daar een stuk vershoudfolie overheen.
- Verdeel de helft van de zalm over het kommetje, op de folie.
- Doe de helft van het skyr mengsel erin, vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen. Bewaar een klein beetje van de vulling als garnering. Bewaar de bonbons in de koelkast.
- Serveer op een handje rucola, garneer met een klein lepeltje van de vulling en wat stukjes gehakte bieslook.
Eet smakelijk!
Deze feestdagen breng je naar een hoger niveau met deze prachtige en heerlijke zalmbonbons. Een perfecte combinatie van zachte, gerookte zalm en een verrassende vulling zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog maar ook een gezonde en lichte keuze. Ideaal als voorgerecht of amuse om je gasten op stijlvolle wijze te verwennen!