Gezonde appelskyrtaart

Gezonde appelskyrtaart

Benodigdheden: 
- 400gr Ísey Skyr gebakken appel
- 30gr Amandelpasta
- 30gr + 30 gr maplesirop
- 50gr kokosolie (gesmolten)
- 35gr gepofte quinoa
- 2x Snufje kaneel
- 3 gelatine blaadjes
- 1 grote of 2 kleine appels

Bereidingswijze:
1. Meng de gepofte quinoa met de gesmolten kokosolie, kaneel, amandelpasta en maplesirop.

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Doe de quinoa-mengsel erin, druk goed aan en zet voor 15 min. in de vriezer
    3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp ze daarna goed uit. Verwarm deze met een beetje water in een pannetje. Schep er twee of drie scheppen Ísey Skyr bij en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Schep de rest van de Ísey Skyr erbij en meng dit goed.
    4. Pak de bodem uit de vriezer en doe de Skyr eroverheen. Zet de vorm voor minimaal 4 uren in de koelkast om goed op te stijven.
    5. Snij de appel in kleine stukjes en warm deze op met 30 gr maplesirop en snufje kaneel. Laat afkoelen en schep op de opgestijfde taart.

Havermouttaartjes met Aardbei - Witte Chocolade skyr

Lees meer

Ísey Skyr bowl met acai en pindakaas

Lees meer