Warme havermout crumble met appel en blauwe bessen

Bereidingstijd: 10 + 30 min

 

Benodigdheden voor 2 porties (of 4 kleine porties):

  • 1 kleine appel
  • 100 gram diepvries blauwe bessen
  • 40 g havermeel
  • 50 g havermout 
  • Halve tl kaneel
  • Snuf zout 
  • 1,5 el (zonnebloem)olie 
  • 1,5 el honingvervanger
  • een aantal eetlepels Ísey Skyr Blueberry Pie 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht.
  2. Meng in een schaaltje het havermeel, de havermout, zout en kaneel. 
  3. Doe hierbij de olie en honing, roer even door en maak er dan een kruimelig deeg van met je vingers.
  4. Verdeel de blauwe bessen over een ovenbestendige schaal.
  5. Schil en snijd de appel in blokjes. 
  6. Verdeel de appel over de blauwe bessen en roer door elkaar.
  7. Verdeel het kruimeldeeg eroverheen.
  8. Bak voor 30 minuten in de oven.
  9. Als de oven klaar is, haal je het uit de oven en laat je het nog enkele minuten staan voordat je het serveert.
  10. ⁠Serveer met Ísey Skyr Blueberry Pie. 

 

Eet smakelijk!

 

Deze heerlijke crumble is ontzettend voedzaam en geschikt als ontbijt of dessert! Met een schep Ísey Skyr blueberry pie maak je het helemaal af.