Eiwitrijke appel kaneel trifle
Bereidingstijd: 15 min
Benodigdheden voor 2 porties:
- 300 g Ísey Skyr Vanille
- 60 g zuivelspread light
- 2x een halve tl kaneel
- 1 appel
- 2 el water
- 1 el honingvervanger
- 2 haver koekjes/biscuits + een halve om te verkruimelen
Bereidingswijze:
- Snijd de appel in blokjes, verwijder het klokhuis.
- Doe de appel in een hapjespan samen met het water, de honing en een halve tl kaneel.
- Laat een minuut of 5 stoven op middelhoog vuur en roer tussendoor goed door. Voeg meer water toe als het te droog wordt. Laat vervolgens afkoelen tot het lauw is.
- Meng in een schaaltje de Ísey Skyr vanille met zuivelspread en een halve tl kaneel.
- Maak de trifle door in glaasjes of potjes te beginnen met een laagje appels, daarna een laagje van het skyr mengsel.
- Breek de biscuits in stukken en leg deze op de skyr.
- Leg hier bovenop weer een laag met stukjes appel en daarna de resterende skyr.
- Verkruimel voor het serveren een half biscuit boven de glaasjes als garnering.
Tip: dit toetje is het lekkerste als de biscuit nog knapperig is. Daarom kun je de trifle het beste kort voor het serveren maken. Je kunt al wel voorbereidingen treffen door de appels van tevoren te bereiden en het Skyr mengsel te maken.
Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar een heerlijk én eiwitrijk dessert voor de feestdagen? Deze appel kaneel trifle combineert de heerlijke smaken van appel en kaneel met voedzame en eiwitrijke ingrediënten. Een feestelijk laagjes dessert dat niet alleen prachtig oogt op tafel, maar ook heerlijk smaakt! Ontdek hoe je dit makkelijke en lekkere recept zelf maakt!