Aardbei – Witte chocoladetaartje
Bereidingstijd: 20 minuten excl. tijd om op te stijven.
Benodigdheden voor 1 taart:
- 400 gr Ísey Skyr Aardbei- Witte Chocolade
- 35 gr Gepofte quinoa
- 1 theelepel kaneel
- 30 gr amandelpasta of pindakaas
- 30 gr maplesirop
- 50 gr kokosolie (gesmolten)
- 3 gelatineblaadjes
- Aardbeiensaus
Bereidingswijze:
- Meng de gepofte quinoa met de gesmolten kokosolie, kaneel, amandelpasta en maplesirop goed door elkaar.
- Bekleed een tartvorm met bakpapier en schep de quinoa-mengsel erin. Druk goed aan en zet het voor 15 minuten in de vriezer.
- Week de gelatine in koud water en knijp ze daarna goed uit. Verwarm de gelatine met een beetje water in een pannetje. Als het goed is opgelost schep je er 2 eetlepels Ísey Skyr bij en roer goed door.
- Schep vervolgens de rest van de Ísey Skyr erdoor en meng dit goed.
- Haal de quinoa-bodem uit de vriezer en verdeel de Ísey Skyr eroverheen. Versier de bovenkant met de aardbeiensaus en zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.