Vanille tiramisu taart

Bereiding: 15 min excl. 5 uren wachttijd

 

Benodigdheden:

  • Taartblik, 20 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Ingrediënten
  • 130 gr Bastognekoekjes
  • 30 gr Gesmolten kokosolie
  • 600 gr Ísey Skyr Vanille (2x 300 gr)
  • 35 ml Espresso
  • 4 gelatineblaadjes
  • 1 eetlepel cacao

 

Bereidingswijze:

Bodem:

  • Vermaal de Bastogne koekjes in een blender.
  • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • Mix de vermalen koekjes met de gesmolten kokosolie en verdeel dit over de bodem van het taartblik. Druk goed aan en zet de bodem voor min. 30 minuten in de koelkast.

 

Eerste laag:

  • Week eerst 2 gelatineblaadjes in een pannetje met koud water en knijp ze naar 5 minuten uit.
  • Doe er 2 eetlepels water bij en warm de gelatine op totdat het is gesmolten.
  • Schep eerst 1 schep Ísey Skyr bij de gelatine en roer goed door voordat je de rest erdoor schept. Let op: Gebruik hier eerst 300 gr.
  • Giet vervolgens de Espresso erdoor en mix het goed.
  • Giet het eerste deel van de taart over de taartbodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

 

Tweede laag:

  • Als de eerste laag is opgestijfd, begin je aan de 2e laag en herhaal hiervoor de stappen 4 tm 6.
  • Giet de 2e laag over de espresso laag en zet de taart voor minimaal 3 uren in de koelkast.
  • Versier de taart, vlak voor het serveren met de cacao. Ik gebruik hiervoor een klein zeefje voor een mooie verdeling.

 

Perzik smoothiebowl met courgette

Lees meer