MEXICAANSE SALADE MET ISEY SKYRSAUS
Saladeschaal
Tortilla
Olijfolie
Bereidingswijze:
Doe wat olijfolie in een steelpan, schaal of bakvorm die ovenbestendig is. Voeg één tortilla toe aan de bakvorm en maak een schaal klaar. Bak op 180 °C gedurende 10–15 minuten of tot de tortilla knapperig is.
Skyrsaus met avocado
1 avocado
2 teentjes knoflook
4–5 el Ísey Skyr Vanille
Sap van 1/2 citroen
Scheutje honing
Zout en peper
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of pureer met een handblender, breng op smaak met peper en zout. Dien de saus daarna op met de salade.
Salade:
800 g kip, bij voorkeur kippendijen met vel
Zout en peper
1/2 tl komijn
1 tl “Bezt á allt” kruidenmix (This herbal mix is unknown to us!)
1 bakje kerstomaatjes
1 ui
Handje koriander
1 mango
Olijfolie
Limoensap
Goede salademix, bijv. sla en rucola
Feta
Bereidingswijze:
Braad de kip in olie, strooi de kruiden over het vel en braad die kant gedurende 10 minuten. Kruid de andere kant van de kip met zout, peper, komijn en “Bezt á allt” kruidenmix. Plaats de kip als hij klaar is in een warme oven terwijl de salade wordt bereid. Snijd de groenten fijn, meng de salsa goed en voeg toe aan de sla en de rucola. Vul elke tortillaschaal met de salade en snijd de kip in stukjes en verdeel deze over de salade. Voeg een flinke schep van de avocadosaus toe en kruimel fetakaas over de salade voordat u deze opdient; de feta zorgt voor de finishing touch.