Gezondere brownie

Bereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 minuten

 

Benodigdheden

  • Bakblik 20x30
  • Bakpapier

 

Ingrediënten

  • 160 gr pure chocolade (druppels)
  • 60 gr kokosolie
  • 240 gr Ísey Skyr Licht Gezouten Karamel
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gr suikervervanger (of koksbloesemsuiker of bruine suiker)
  • 65 gr Havermeel

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 175gr en bekleed een bakblik met bakpapier. Of vet deze in. 
  2. Zet het schaaltje met koksolie in de magnetron tot het gesmolten is. Roer hier 140 gr pure chocolade doorheen en roer door tot de chocolade gesmolten is. 
  3. Voeg de Ísey Skyr toe aan het mengsel en roer goed door. Voeg vervolgens de vanille- extract, het snufje zout, de bakpoeder en de suikervervanger toe. En daarna roer je het havermeel erdoor totdat het een egaal mengsel is. 
    Tip: Is het mengsel te dik om goed te mengen? Zet het schaaltje dan even in een pan met heet water om het wat zachter te maken. (Au bain-marie) 
  4. Als laatste roer je er nog een handje (20 gr) pure chocolade druppels aan toe. 
    Verdeel het mengsel over het bakblik en zet deze voor ongeveer 30 min in de oven. 
  5. Laat de brownie afkoelen en snij deze dan in de gewenste grote en geniet!

CHOCOLADEDROOM MET EEN GLANZENDE, ZACHTE GLAZUUR

Lees meer