Kleine Pavlova´s met Ísey Skyr vulling
Meringuebodem:
4 eieren
200 g suiker
1 tl citroensap
Mespuntje zout
Bereidingswijze:
Klop de eiwitten met het zout. Voeg de suiker in drie delen toe en klop het geheel na het toevoegen elke keer goed door. Voeg ten slotte de citroensap toe en klop tot het mengsel goed stijf is.
Verdeel het schuim in kleine hoopjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
Bak de meringue gedurende 90 min op 100 °C. Zet de oven uit, open de ovendeur en laat de meringue afkoelen. Als u tijd hebt, is het goed om dit de avond ervoor te doen en de pavlova’s gedurende de nacht in de oven te laten afkoelen.
Skyr vulling
125 ml slagroom
170 g Ísey Skyr Aardbei-banaan
Merg van een half vanillestokje
4 tl poedersuiker
100 gram aardbeien, fijn gesneden
Bereidingswijze:
Klop de slagroom met de vanille en poedersuiker stijf en gebruik een spatel om de room voorzichtig door de skyr te scheppen. Schep op het laatst rustig de aardbeien er door. Vul de meringue met de skyr vulling en versier met verse bessen.