Ísey Skyr pannenkoekjes
Ingrediënten voor 12 stuks
170 g Ísey Skyr Crème Brûlée
2 eieren
85 gr meel en 1 tl bakpoeder òf 90 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
Garnering
170 g Ísey Skyr Crème Brûlée
Verse perzik of nectarine
Eventueel wat cacaonibs
Bereidingswijze
- Splits de eieren in 2 kommen. Roer de Ísey Skyr Crème Brûlée door het eigeel en meng hier vervolgens het meel en het snufje zout door.
- Klop het eiwit stevig met een mixer en spatel het geheel rustig door het beslag heen. Je houdt een wat stevigere massa over.
- Verhit wat olijfolie of boter in een grote koekenpan. Verdeel met een lepel 3 hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet al te hoog en wacht tot de pannenkoekjes iets droog worden aan de bovenkant.
- Draai ze voorzichtig om en bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
- Serveer de skyr pannenkoekjes met een schepje Ísey Skyr Perzik, wat stukjes perzik en garneer eventueel met wat cacaonibs.
Eet smakelijk!