Citroen maanzaad cake
Bereidingstijd: 10 min
Baktijd: ca 40 min
Benodigdheden voor één cake van 25 cm:
- 265 g Ísey Skyr lemon cheesecake
- 3 eieren
- 85 g 100% appelmoes
- 50 g (zonnebloem)olie
- Wat vloeibare zoetstof naar smaak
- Rasp van 1 biologische citroen
Droge ingrediënten:
- 110 g havermeel
- 115 gram volkorenmeel
- 3 tl bakpoeder
- 1 el maanzaad
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
- Meng in een kom de skyr, eieren, appelmoes, olie en zoetstof met elkaar. Rasp de citroen en roer nogmaals door.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
- Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
- Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.