Aardbei witte chocolade muffins

Bereidingstijd: 5 + 25 min

Wat heb je nodig voor circa 9 muffins?

  • 175 gram Ísey Skyr aardbei witte chocolade
  • 2 eieren
  • 40 gr appelmoes
  • 10 gr zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel suikervervanger
  • 75 gr havermeel
  • 75 gr volkoren meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 75g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
  • 1 flinke el (suikervrije) witte chocolade druppels

Verder nodig: siliconen muffin/cupcake vormpjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en suiker en roer met een garde tot een egaal beslag. 
  3. Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel en bakpoeder.
  4. Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel.
  5. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en roer dit samen met de witte chocolade druppels voorzichtig door het beslag.
  6. Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.
  7. Bak voor 20 a 25 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
  8. Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr en een aardbeien.

 

Eet smakelijk!

 

Dit tussendoortje is lekker én gezond. Als jij het voor het serveren aftopt met een schep Ísey Skyr en een aardbei dan is het net een echt taartje. Maar natuurlijk ook ideaal om mee te nemen naar je werk of school! Je kunt ze ook gemakkelijk invriezen zodat je altijd een voedzaam tussendoortje voor het grijpen hebt!