Pitabroodje met groentes, falafel en zelfgemaakte knoflooksaus
Bereidingstijd 20 min
Ingrediënten voor de Knoflooksaus:
- 100 gr. Ísey Skyr Naturel
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
- 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
- 1 theelepel suikervervanger
- 1 grote knoflookteen of 2 kleintjes (geperst)
- Snufje zout
- Snufje peper
Ingrediënten voor de pitabroodjes
- 4 Volkoren pitabroodjes
- 1/2 courgette in blokjes
- 200 gr pompoenblokjes
- 200 gr kastanjechampignons (gesneden)
- 200 gr Falafel
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten heel goed door elkaar.
- Dek/sluit het af en zet in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich beter ontwikkelen.
- Bak de falafel, in een beetje olijfolie, goudbruin en zet even apart.
- Bak alle groenten, in wat olijfolie, beetgaar.
- Bereid de pitabroodjes zoals op de verpakking staat aangegeven dus in de oven of magnetron.
- Vul de pitabroodjes met de groenten, falafel en maak af met de zelfgemaakte knoflooksaus!