Pitabroodje met groentes, falafel en zelfgemaakte knoflooksaus

Bereidingstijd 20 min

 

Ingrediënten voor de Knoflooksaus:

  • 100 gr. Ísey Skyr Naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • 1 theelepel suikervervanger
  • 1 grote knoflookteen of 2 kleintjes (geperst)
  • Snufje zout
  • Snufje peper

 

Ingrediënten voor de pitabroodjes

  • 4 Volkoren pitabroodjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 200 gr kastanjechampignons (gesneden)
  • 200 gr Falafel
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten heel goed door elkaar.
  2. Dek/sluit het af en zet in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich beter ontwikkelen.
  3. Bak de falafel, in een beetje olijfolie, goudbruin en zet even apart.
  4. Bak alle groenten, in wat olijfolie, beetgaar.
  5. Bereid de pitabroodjes zoals op de verpakking staat aangegeven dus in de oven of magnetron.
  6. Vul de pitabroodjes met de groenten, falafel en maak af met de zelfgemaakte knoflooksaus!

 

 

APPEL SCHIJVEN MET ÍSEY SKYR LICHT GEZOUTEN KARAMEL

Lees meer