Mango Panna Cotta cheesecake
Ingrediënten:
- 100 gr fijn gemalen biscuitjes
- 30 gr plantaardige boter of kokosolie
- 2 rijpe bananen
2 eieren - 240gr Ísey Skyr Mango Panna Cotta
- 200 gr mangoblokjes (diepvries)
- 1 gelatineblaadje
- Optioneel: nog wat zeer fijngemalen biscuitjes
Bereidingswijze:
- Bekleed een taartvorm (20cm) met bakpapier.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Laat de boter (of kokosolie) smelten en mix dit met de fijn gemalen biscuitjes.
- Schep het mengsel in de taartvorm en druk goed aan.
- Mix de bananen met de eieren en de Ísey Skyr Mango Panna Cotta tot een glad mengsel. Even mixen in de blender werkt ook goed.
- Giet het mengsel over de bodem en zorg dat er geen belletjes ontstaan.
- Bak de cheesecake voor 40 minuten gaar in de oven.
- Laat de cheesecake na het bakken afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uren in de koelkast.
- Na deze tijd in de koelkast laat je de mangoblokjes ontdooien en mix je deze in de blender glad. Zorg ervoor dat er geen grove stukjes meer aanwezig zijn.
- Laat gelatineblaadje weken in koud water en als deze zacht is, knijp je het water eruit.
- Verwarm de gelatine in een steelpannetje met 2 eetlepels water en als het is opgelost giet je de mango erbij. Mix het goed door.
- Giet het mangosausje over de cheesecake en zet nog voor minimaal 2 uren in de koelkast zodat het mangosausje steviger is geworden.
- Optioneel: Versier de bovenkant nog met wat fijn gemalen biscuitjes.
Geniet ervan!