Mango Panna Cotta cheesecake

Ingrediënten: 

  • 100 gr fijn gemalen biscuitjes
  • 30 gr plantaardige boter of kokosolie
  • 2 rijpe bananen
    2 eieren
  • 240gr Ísey Skyr Mango Panna Cotta
  • 200 gr mangoblokjes (diepvries)
  • 1 gelatineblaadje
  • Optioneel: nog wat zeer fijngemalen biscuitjes

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een taartvorm (20cm) met bakpapier.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Laat de boter (of kokosolie) smelten en mix dit met de fijn gemalen biscuitjes.
  4. Schep het mengsel in de taartvorm en druk goed aan.
  5. Mix de bananen met de eieren en de Ísey Skyr Mango Panna Cotta tot een glad mengsel. Even mixen in de blender werkt ook goed.
  6. Giet het mengsel over de bodem en zorg dat er geen belletjes ontstaan.
  7. Bak de cheesecake voor 40 minuten gaar in de oven.
  8. Laat de cheesecake na het bakken afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uren in de koelkast.
  9. Na deze tijd in de koelkast laat je de mangoblokjes ontdooien en mix je deze in de blender glad. Zorg ervoor dat er geen grove stukjes meer aanwezig zijn.
  10. Laat gelatineblaadje weken in koud water en als deze zacht is, knijp je het water eruit.
  11. Verwarm de gelatine in een steelpannetje met 2 eetlepels water en als het is opgelost giet je de mango erbij. Mix het goed door.
  12. Giet het mangosausje over de cheesecake en zet nog voor minimaal 2 uren in de koelkast zodat het mangosausje steviger is geworden.
  13. Optioneel: Versier de bovenkant nog met wat fijn gemalen biscuitjes. 

Geniet ervan!