Kruidnoten tiramisu
Bereidingstijd
10 minuten + 1 uur opstijven in de koelkast
Spullen
Ovenschaal
Mengkom
Ingrediënten
600 gram Ísey Skyr Licht Gezouten Karamel
150 gram mascarpone
1 tl speculaaskruiden
170 gram natural kruidnoten
1 kopje espresso
Handje chocolade kruidnoten
Porties: 4
Bereidingswijze
- Roer de Ísey Skyr, mascarpone en speculaaskruiden in een grote kom met een garde door elkaar.
- Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de ovenschaal. Besprenkel deze met een lepel met wat afgekoelde koffie, zorg dat de kruidnoten niet te nat worden.
- Verdeel de helft van het skyr-mengsel hier overheen. Verdeel hier weer een laag kruidnoten overheen, besprenkel met koffie en maak af met de skyr.
- Zet een uurtje in de koelkast.
- Haal de schaal uit de koelkast, strooi de chocoladekruidnoten er overheen (eventueel grof gehakt). Strooi er wat speculaaskruiden overheen. Garneer eventueel met schijfjes sinaasappel.