Kruidnoten tiramisu

Bereidingstijd

10 minuten + 1 uur opstijven in de koelkast

 

Spullen

Ovenschaal

Mengkom

 

Ingrediënten

600 gram Ísey Skyr Licht Gezouten Karamel

150 gram mascarpone

1 tl speculaaskruiden

170 gram natural kruidnoten

1 kopje espresso

Handje chocolade kruidnoten

 

Porties: 4

 

Bereidingswijze

 

  1. Roer de Ísey Skyr, mascarpone en speculaaskruiden in een grote kom met een garde door elkaar.
  2. Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de ovenschaal. Besprenkel deze met een lepel met wat afgekoelde koffie, zorg dat de kruidnoten niet te nat worden.
  3. Verdeel de helft van het skyr-mengsel hier overheen. Verdeel hier weer een laag kruidnoten overheen, besprenkel met koffie en maak af met de skyr.
  4. Zet een uurtje in de koelkast.
  5. Haal de schaal uit de koelkast, strooi de chocoladekruidnoten er overheen (eventueel grof gehakt). Strooi er wat speculaaskruiden overheen. Garneer eventueel met schijfjes sinaasappel.