Carrot cake overnight oats
Ingrediënten voor 1 portie:
- 20 g havermeel
- 25 g havermout
- 8 g chiazaad
- 8 g gebroken lijnzaad
- 0,5 tl koek- en speculaaskruiden
- 100 ml (magere) melk
- 85 g Ísey Skyr Vanille + 1 flinke eetlepel als topping
- Een paar druppeltjes vloeibare zoetstof of een halve fijngeprakte banaan om te zoeten
- 50 g geraspte wortel
- Een paar gehakte nootjes als topping
Bereidingswijze:
- Meng allereerst het havermeel, de havermout, chiazaad, lijnzaad en kruiden met elkaar en roer hier de melk doorheen.
- Meng er vervolgens de Ísey Skyr doorheen.
- Breng op smaak met zoetstof of een halve geprakte banaan.
- Roer er tot slot de wortel doorheen.
- Laat een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
- Voor het serveren top je het af met een eetlepel Ísey Skyr vanille en wat gehakte nootjes.
Eet smakelijk!
Met deze gezonde en eiwitrijke carrot cake overnight oats begin jij je dag met een voedzaam ontbijt. Geïnspireerd door de smaak van een klassieke carrot cake, maar dan in een lichte en voedzame versie, zitten deze overnight oats boordevol vezels, gezonde vetten en eiwitten. De combinatie van geraspte wortel, kaneel en een vleugje vanille maakt dit ontbijt niet alleen superlekker, maar ook perfect voor wie op zoek is naar een energiek begin van de dag.