Aardbei – Witte Chocolade pudding

Benodigdheden voor 2 puddings:

  • 300 gram Ísey Skyr Aardbei - Witte Chocolade
  • 2 gelatineblaadjes
  • Paar verse aardbeien
  • Beetje aardbeiensaus
  • 2 puddingvormpjes

 

Bereidingswijze:

 

  1. Laat de gelatineblaadjes in water een paar minuten weken en knijp deze uit. 
  2. Los de gelatine op in een steelpan met 2 eetlepels water op laag vuur.
  3. Schep 2 eetlepels Ísey Skyr toe en meng dit goed met de gelatine.
  4. Schep vervolgens de rest van de Ísey Skyr toe en meng alles goed door.
  5. Vet de vormpjes een klein beetje in en verdeel het mengsel over de 2 vormpjes.
  6. Sluit af en zet voor minimaal 3 uren in de koelkast. 
  7. Wil je de puddinkjes serveren? Blaas dan wat lucht door het gat aan de bovenzijde van het vormpje zodat de pudding loslaat of houd de vormpjes even in warm water.
  8. Pak een schaaltje en zet deze omgekeerd op de puddingvorm, keer het samen om en haal het vormpje van de pudding.
  9. Giet wat aardbeiensaus op de bovenkant en verdeel dit met een lepel zodat de saus langs de zijkant loopt.
  10. Versier met wat verse aardbeien en serveer dit feestelijke en gezonde toetje!