Aardbei – Witte Chocolade pudding
Benodigdheden voor 2 puddings:
- 300 gram Ísey Skyr Aardbei - Witte Chocolade
- 2 gelatineblaadjes
- Paar verse aardbeien
- Beetje aardbeiensaus
- 2 puddingvormpjes
Bereidingswijze:
- Laat de gelatineblaadjes in water een paar minuten weken en knijp deze uit.
- Los de gelatine op in een steelpan met 2 eetlepels water op laag vuur.
- Schep 2 eetlepels Ísey Skyr toe en meng dit goed met de gelatine.
- Schep vervolgens de rest van de Ísey Skyr toe en meng alles goed door.
- Vet de vormpjes een klein beetje in en verdeel het mengsel over de 2 vormpjes.
- Sluit af en zet voor minimaal 3 uren in de koelkast.
- Wil je de puddinkjes serveren? Blaas dan wat lucht door het gat aan de bovenzijde van het vormpje zodat de pudding loslaat of houd de vormpjes even in warm water.
- Pak een schaaltje en zet deze omgekeerd op de puddingvorm, keer het samen om en haal het vormpje van de pudding.
- Giet wat aardbeiensaus op de bovenkant en verdeel dit met een lepel zodat de saus langs de zijkant loopt.
- Versier met wat verse aardbeien en serveer dit feestelijke en gezonde toetje!